THE ART OF RACING IN THE RAIN

“The car goes where the eyes go.” – așa spune Enzo în cartea “The art of racing in the rain”. Poate că privind coperta, majoritatea se vor întreba care e legătura dintre un câine și lumea curselor auto. Dar aici nu este vorba despre un câine oarecare, ci despre un câine care știa că a fost născut să fie pilot de curse. Și, în același timp, știa că a fost născut să îl întâlnească pe Denny.

Povestea se întâmplă în jurul lui Denny și a lui Eve, fetița lor Zoe și cel mai bun prieten al lor, Enzo. Și ce poate fi mai frumos decât viața unei familii povestită chiar de cățelușul său? Denny este un pilot de curse care locuiește în Seattle. Când se îndrăgostește de Eve, lumea lui se oprește în loc pentru câteva secunde. Apare Zoe, micuța de care Enzo va avea grijă toată viața și căreia îi va fi cel mai bun prieten încă din prima zi. Dar când viața lor ia o întorsătură neașteptată, Enzo poveștește totul cu o înțelepciune specifică oamenilor mari, pe care spune că a dobândit-o în urma uneia dintre activitățile sale favorite: uitatul la televizor.

Printre paginile cărții se găsesc nume magice precum Senna, Schumacher, Prost, Ratzenberger sau Barrichello, nume cunoscute cu siguranță de cei îndrăgostiți de lumea curselor. Iar Enzo poveștește cu amănunte fiecare cursă de Formula 1 și cunoaște fiecare circuit. Știe ce curbă urmează și cât de tare trebuie să frâneze pilotul pentru a lua virajul corect. Și mai știe că viața, la fel ca o cursă auto, nu e doar despre a merge repede.

Cu siguranță cartea e foarte sus în topul favoritelor mele, dacă nu chiar cel mai sus. Vă recomand să o citiți și vă invit să fiți uimiți de modul super simpatic în care un cățeluș vorbește despre curse. Pentru cei mai comozi, a apărut și film. Dar nu vă mulțumiți doar cu el.

Cartea am găsit-o aici: https://carturesti.ro/carte/art-of-racing-in-the-rain-266839370?p=3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: