CUM SĂ CONSTRUIEȘTI UN AUTOMOBIL

Unele dintre cele mai frumoase cărți de povești pe care le-am citit vreodată sunt “Cum să construiești un automobil” și “Cum să construiești o motocicletă”, cărți scrise de Martin Sodomka și apărute la editura Corint Junior. Dedicate în special copiilor peste șase ani, cărticelele se potrivesc micilor pasionați, dar și tuturor iubitorilor de povești cu și despre automobile sau motociclete.

Preferata mea este povestea despre automobile, despre care am să vă povestesc puțin în acest articol.

Acțiunea cărții se petrece în anul 1964, într-un cartier mărginaș al unui mare oraș. Mai exact, pe vremea în care drumurile din toată lumea erau străbătute de automobile frumoase și benzina nu costa aproape nimic. Și de parcă acest lucru nu era suficient, pe atunci nu existau limite de viteză în afara orașului, iar șosele erau destul de libere.

Doi prieteni, șobolanul Arnie și vrăbioiul Bill, s-au hotărât să construiască împreună un automobil. Cu puțin autor din partea broscoiului Christian, care le făcea rost de toate piesele de care aveau nevoie, întreaga echipă s-a apucat fericită de treabă. Arnie și Bill locuiau la periferia unui oraș, printre curți vechi, ateliere auto și în apropierea unui cimitir de automobile. Alături de prietenii lor, pe măsură ce povestea va înainta, cei doi se vor confrunta cu nenumărate obstacole, iar cititorul va învața cum funcționează un automobil.

O carte pentru copii, dar care nu trebuie să lipsească din biblioteca oricărui pasionat auto. Fie copil, fie adult. ⭐

Despre “Cum să construiești  motocicletă” vă spun doar că aceeaiași gașcă minunată se hotărăște să construiască din piese vechi o motocicletă. În carte este vorba despre aceeași lume magică în care copii vor descoperi cunoștințe noi de mecanică și electricitate. Aceeași lume magică, doar că, de data aceasta, vedeta este o motocicletă. Lectură obligatorie!

Cărțile le-am găsit aici.

One thought on “CUM SĂ CONSTRUIEȘTI UN AUTOMOBIL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: