CE MAI CITIM CÂT STĂM ÎN CASĂ

Mă gândeam zilele trecute că în tot statul acesta acasă există cu siguranță și multe lucruri bune. Și când spun lucruri bune mă refer la ce facem zilele acestea când ne este recomandat să stăm cuminți în case. Un lucru pe care eu îl recomand tuturor este cititul. Și cred că dacă o să ieșim mai citiți din toată treaba asta, tot răul a fost spre bine.

Pentru pasionații auto am alcătuit un top al celor mai frumoase cărți din biblioteca mea, cu povești cu automobile.

Niki Lauda – To Hell and Back (An Autobiography)

Chiar dacă există oameni care nu știu nimic despre Formula 1, cu siguranță au auzit despre accidentul lui Niki de la Nurburgring din 1976, când a fost scos din Ferrari-ul său atât de rănit încât medicii nu îi dădeau nicio șansă. 33 de zile mai târziu, era înapoi în automobilul de curse la Monza. Rănile îi sângereau și nu avea pleoape. Era îngrozit. Dar un an mai târziu, și-a recuperat titlul de Campion Mondial. Iar eu vă garantez că o să vi se facă pielea de găină când o să vedeți cum este totul povestit.. la persoana I.

Karl Ludvigsen – Professor Porsche’s Wars

Când am comandat această carte mă așteptam să primesc o carte micuță, în format A5. Văzusem pe site că are poze și că are aproimativ 300 de pagini, dar nu mă așteptam să arate așa. Cartea este în format A4 (sau puțin mai mare), are hârtie lucioasă și poze care te poartă prin viața lui Ferdinand Porsche. Personal mi-a plăcut capitolul în care Porsche s-a întâlnit cu Hitler și mai ales celebra poză în care cel din urmă se află în broscuța sa cabrio și zâmbește. O poză care îmi mi-a inspirat întotdeauna optimism.

Brock Yates – Enzo Ferrari, The Man and the Machine

L-am admirat întotdeauna pe Enzo Ferrari deși automobilele sale nu se află în topul preferințelor mele. Însă el a fost, cu siguranță, un om care a făcut orice pentru a își îndeplini visul. Și cred că de aici a pornit curiozitatea mea de a citi această carte. Am descoperit-o prin decembrie pe site-ul celor de la Okian și cumva am zis că trebuie să o citesc. Mă fascina ideea de a ști ce gândea și ce visa un astfel de om. Odată cu avansarea lecturii am găsit răspunsuri la cele mai curioase întrebări ale mele. Și am fost curioasă de ce Enzo nu mergea niciodată la curse. Găsiți răspunsul în carte, bineînțeles.

Thomas Girst – BMW Art Cars

Pentru mine automobilele BMW au însemnat întotdeauna putere. Bine, mai puțin Isetta, care este cele mai drăgălașe automobile. Dar revenind la cartea de față, este vorba despre poezie pură. Automobilele BMW Art Cars sunt poezie pură. Favoritul meu a fost încă de când le-am descoperit cel realizat de Jenny Holzer, BMW V12 LMR. Cartea am primit-o cadou și parcă de fiecare dată când citesc din ea îmi spune “I will protect you from what you want… like those old Audis you dream of.”

Revista Petrolicious

Revista Petrolicious e mai mult decât o simplă revistă. E artă. E poezie. E magie. E despre ceea ce mi-am dorit mereu de la o revistă. Calitatea e impecabilă și pozele te fac să visezi la fiecare automobil din poveștile ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: