BIJUTERIILE DIN GARAJ

Mihai Pop s-a îndrăgostit de automobile încă de când era copil. Mai exact, când a descoperit pentru prima dată o revistă cu automobile a fost și momentul în care a știut că își dorește să aibă cândva un Porsche 911 exact la fel ca cel de pe copertă. Între timp, pasiunea l-a purtat către automobilul despre care știa doar că “există într-un șopron”. Și că este o Alfa Romeo. Eu sunt de părere că Alfele sunt unele dintre cele mai elegante automobile, dar, în același timp, știu să își păstreze latura sportivă. L-am invitat pe Mihai să ne povestească puțin despre ce automobil restaurează în prezent.

“Să nu uităm că au fost produse doar 6999 de unități…”

Hello! Mă bucur că ai acceptat să ne spui povestea ta în minunata lume a automobilelor istorice. Aș vrea pentru început să ne povestești puțin despre tine și despre cum te-ai îndrăgostit de automobile. Care este automobilul care te-a făcut să îți dorești și tu o clasică? La ce visai în copilărie?

De mic copil îmi plăceau mașinile, era ceva normal din moment ce tata era mecanic.

Pe la vreo 7 ani cineva mi-a dat o revistă cu mașini de curse din Germania, de atunci a început cu adevărat pasiunea pentru automobile de competiție. Țin minte că pe copertă era un Porsche 911 galben, aceea era mașina pe care mi-o doream să o am. Înca mi-o mai doresc.

În timpul facultății împreună cu fratele meu am pregătit un Ford Escort RS 2000 pentru raliuri, cu care am alergat câțiva ani la clasa Istorice în Campionatul Național de Raliuri. Mai avem în lucru și un Volskwagen Golf 2 GTI pe care îl pregătim pentru raliuri.

Povestește-ne puțin despre ce automobil vei restaura.

Este vorba despre un Alfa Romeo Sprint 2600, din anul 1963.

De ce acest model? A fost dragoste la prima vedere sau visai la el dintotdeauna?

De când eram mic știam că există o mașină într-un șopron, bine, știam doar că e Alfa Romeo, nu știam ce model e sau din ce an e, tot ce știam era că stătea acolo din anii ‘90, nimic mai mult.

În ce stare ai achiziționat-o?

Am achiziționat mașina în 2016, am cumpărăt-o instant când fostul proprietar mi-a spus că s-a gândit să o vândă. I-am făcut o ofertă și a acceptat, nici nu știam cum arată, ce model e, în ce stare e, știam doar că mi-o doream de mult și atât.

Care sunt pașii pe care i-ai pregătit pentru restaurarea ei?

Mașina va fi recondiționată în totalitate, stă de mai bine de 30 de ani, deci chiar este nevoie de o restaurare completă. Am început cu caroseria, după care o să continuu cu partea mecanică și electrică și, în final, interiorul.

Când te vedem cu ea le evenimente?

Teoretic în 2022 va fi gata, practic eu încerc să o termin mai repede. Totul depinde de timp și de piesele care sunt foarte greu de găsit pentru modelul acesta. Să nu uităm că au fost produse doar 6999 de unități. Nu este bătut în cuie anul 2022, este posibil să o termin mai repede sau mai târziu, rămâne de văzut.

Care este automobilul visurilor tale?

Ar fi mai multe. Îmi plac în general mașinile clasice, au ceva special, de la sunetul motorului la stilul de condus – totul este diferit față de mașinile din ziua de azi, e o plăcere să le conduci (bineînțeles, nu la drumuri lungi).

Alfa Romeo 2600 Sprint, muzeul Alfa Romeo

Mai multe despre povestea Alfei găsiți aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: