BIJUTERIILE DIN GARAJ #2

Continuăm seria bijuteriilor din garaj alături de Gabi Efimov, care ne spune că pasiunea lui pentru broscuțe a pornit atunci când a văzut-o pentru prima dată pe Albinutza.

“Avea faltdach…

Spune că s-a îndrăgostit de ea pentru că avea “faltdach” sau, după denumirea mai cunoscută, “ragtop”, ceva rar chiar și pe automobilele din zilele noastre.

Gabi este unul dintre membri fondatori ai Aircooled Raiders, un grup de pasionați ai fenomenului automobilelor clasice, care are scopul de a aduce împreună cât mai mulți posesori de automobile cu motoare răcite cu aer. Ei vor să recondiționeze astfel de automobile și să promoveze turismul auto eco.

Iar ca să promoveze turismul, Aircooled Raiders are ocazia să organizeze Balkan Bus Meeting – un loc unde se întâlnesc pasionații de broscuțe și de busuri Volkswagen. La astfel de întâniri invitații vin din mai multe țari pentru a petrece împreună un weekend pe patru roți. Un weekend care, mai presus de toate, este despre prietenie și pasiune.

L-am invitat pe Gabi să ne povestească puțin despre ce automobil restaurează în prezent.

Hello! Mă bucur că ai acceptat să ne spui povestea ta în minunata lume a automobilelor istorice. Aș vrea pentru început să ne povestești puțin despre tine și despre cum te-ai îndrăgostit de automobile. Care este automobilul care te-a făcut să îți dorești și tu o clasică? La ce visai în copilărie?

Pe scurt.. în studenție am cumpărat un VW 1200 standard… « o broscuță ». O clasică care m-a marcat… visam la ea din copilarie.

« o broscuță » – o clasică care m-a marcat… visam la ea din copilarie.

Povestește-ne puțin despre ce automobil ai acum în garaj.
Acum am broscuța în garaj… am tot modificat-o până când a urmat o restaurare ca la carte. Pe broscuță o găsiți și pe blogul ei, unde postează mai multe poze din diferite etape ale restaurării.
Blogul îl găsiți aici.

De ce acest model? A fost dragoste la prima vedere sau visai la el dintotdeauna?
La mine a fost clar dragoste la prima vedere… avea trapa mare… « faltdach». Extrem de rară pe acest model… și pe multe mașini chiar și din ziua de azi.

În ce stare l-ai achiziționat?
E vorba de o EA… are o personalitate puternică. Era într-o stare… pe care am îmbunătățit-o în timp… până la marea restaurare.

Care sunt pașii pe care i-ai urmat în restaurarea ei?
La început ne-am bucurat de ea așa cum era. Încercam doar să o mențin functională… însă după o perioadă… și după multe întâlniri în afară… în Germania, Austia, Belgia, Ungaria… am știut cum va arată la final… o clasică German Look.

Care este automobilul visurilor tale?
Păi… visul oricărui broscar… posesor al unei mașini făurite de marele inginer Ferdinand PORSCHE… este să se bucure de un PORSCHE… oricare ar fi acela… eu personal prefer ceva până în anii `80.

“visul oricărui broscar… posesor al unei mașini făurite de marele inginer Ferdinand PORSCHE… este să se bucure de un PORSCHE…”

Despre Aircooled Raiders găsiți mai multe detalii pe pagina lor de Facebook, aici și pe siteul lor, aici.

One thought on “BIJUTERIILE DIN GARAJ #2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: