HOW TO BE… CHIC!

Cu toții știm că există câteva automobile care au acel “je ne sais quoi” franțuzesc. Sunt elegante și, în general, femeile le pun în topul preferințelor atunci când vine vorba despre autombile simpatice. Volkswagen Beetle, Mini Cooper, Fiat 500, fie că vorbim de primele generații sau de cele actuale, se află mereu pe primele locuri când vine vorba despre automobile chic.

Pe lângă acestea, eu mai am un favorit care nu este atât de popular precum cele de mai sus: Nissan Figaro.

Micuțul a fost produs în doar 20,073 de unități în singurul an de producție, 1991. Era un cabriolet simpatic cu două uși, motor amplasat în partea din față și tracițune față, iar toate unitățile produse au avut volanul pe partea dreaptă.

Nissan a prezentat modelul Figaro la Salonul Auto de la Tokyo din 1989. El se baza pe prima generație a lui Nissan Micra și era fabricat la “Aichi Machine Industry”, locul unde luau naștere proiectele speciale Nissan. Mai târziu, acest grup a primit numele de “Pike Factory”, unde s-au mai produs alte trei vehicule, Be-1, Pao și Cargo. Datorită locului unde au fost produse, aceste automobile mai sunt cunoscute și sub numele de “Pike cars”.

Bazat pe platforma lui Micra, Figaro avea un motor de un litru și 75 de cai putere, care atingea o viteză maximă de 170 de km/h. Avea cutie automată, cu trei trepte, iar interiorul de piele, aerul condiționat și CD playerul veneau ca echipare standard.

Inițial au fost fabricate 8,000 de unități, pentru ca mai apoi să fie suplimentate cu un număr de 12,000 pentru a satisface cererea. Dar, pentru a cumpăra un Figaro, potențialii clienți trebuiau să participe la o loterie.

Și pentru că spuneam la început că pentru mine este unul dintre cele mai șic automobile, cred că îl ajută mult și faptul că de obicei îl găsesc prin poze în culori pale. Ceea ce am descoperit de curând este că pentru Figaro erau disponibile patru culori pentru vopseaua exterioară. Și pentru că până acum nu pare nimic impresionant, ei bine, cele patru culori reprezentau cele patru anotimpuri, după cum urmează în pozele de mai jos.

Topaz Mist – toamna

Emerald Green – primăvara

Pale Aqua – vara (preferata mea)

Lapis Grey – iarna

Și.. care este anotimpul vostru preferat? 🙂

FOTO: https://unsplash.com/photos/lzscChZ01zM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: