LINDBERGH, ARMSTRONG, EDISON & EINSTEIN

Dacă acum ceva timp vă povesteam despre “Cum să construiești un automobil“, cărticică apărută la editura Corint Junior, alături de “Cum să construiești o motocicletă”, recent am descoperit alte povești minunate apărute la aceeași editură – Lindbergh, Armstrong, Edison și Einstein.

Este vorba despre câțiva șoricei pasionați de știință, de-a lungul a patru povești scrise și ilustrate de Torben Kuhlmann. Poveștile ingenioase sunt ilustrate, aș îndrăzi să spun în acuarelă și susținute impresionant de niște schițe uimitoare. Șoriceii pasionați de știință sunt, de fapt, personaje reale: Charles Lindbergh, Neil Armstrong, Thomas A. Edison și Albert Einstein.

Lindbergh, Armstrong, Edison & Einstein

În prima carte, Lindbergh, șoriceii trăiau vremuri grele – se inventase capcana mecanică pentru șoareci, lucru care i-a făcut pe toți șoriceii să fugă în America, cunoscută drept “tărâmul celor liberi”. Având în vedere că vapoarele cu aburi erau păzite de pisici, Atlanticul nu mai putea fi traversat în siguranță cu ajutorul lor. Motiv pentru care, șoricelul din poveste are o idee senzațională… va trebui să învețe să zboare!

Lindbergh – Povestea unui șoricel zburător

Pentru că în trecut existase un șoricel care a învățat să zboare, traversând astfel Atlanticul, micuțul își face curaj și în următoarea carte va călători către… Lună! 🙂 Va trăi o aventură de neuitat și va demonstra că statura nu contează atunci când ai suflet de inventator!

Armstrong – Călătoria fantasctică a unui șoricel pe Lună

Dar ce mai urma acum, după ce un șoricel a învățat să zboare, iar altul a ajuns pe Lună? Ei bine, cei doi prieteni neobișnuiți construiesc un vas cu care să coboare pe fundul oceanului, pentru a găsi o comoară dispărută… însă ce vor descoperi este cu mult mai uimitor decât se așteptau.

Edison – Misterul comorii dispărute

În cea mai recentă carte, cititorii de toate vârstele își pot pune o întrebare cu care nu ne întâlnim în fiecare zi: “Oare faimoasele teorii ale lui Einstein ar mai exista dacă marele om de știință nu s-ar fi întâlnit cu un șoricel ieșit din comun?”. În cea de a patra aventură a simpaticului șoricel, autorul își trimite eroul într-o călătorie pe care nimeni nu a mai făcut-o până acum. Structura narativă complexă și ilustrațiile bogate în detalii fac din această poveste o adevărată încântare.

Einstein – Călătoria uimitoare a unui șoricel în timp și spațiu

Despre autor:

Torben Kuhlmann a studiat ilustrație și design la HAW Hamburg, în Germania, aprofunând ilustrația de carte. Lindbergh – Povestea unui șoricel zburător, a fost cartea cu care și-a finalizat studiile în 2012 și este, de asemenea, prima lui carte publicată.

Cărțile se găsesc aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: