CANDYLAB

Colecționez mașinuțe de jucărie de când mă știu. Fie că e vorba de celebrele Hotwheels, de Matchbox sau Majorette, am avut întotdeauna o atracție pentru raionul de jucării al supermarketurilor. Însă când ajungi la un număr ridicat (mult prea) de mașinuțe, parcă rar găsești ceva care să te mai facă curios. Eu am găsit niște bombonici. Pe numele lor adevărat, Candycars sunt mașinuțe de jucărie făcute din lemn de către Candylab.

Candylab scriu pe site-ul lor că au o misiune clară și entuziastă: să producă cele mai bune vehicule de jucărie din lemn de pe piață.

Încă de la început, cei de la Candylab s-au concentrat pe câteva principii de bază. Au crezut în utilizarea pe scară largă a materialelor naturale, în măiestria unică și în respectarea fermă a principiilor designului modern: un design excelent ar trebui să fie accesibil și nu rezervat statutului de lux. O dragoste profundă pentru designul auto de epocă – acesta este ingredientul principal din ADN-ul Candylab. O lume iubită atât de copii, cât și de colecționari.

Știam de ceva timp că îmi doresc și eu o astfel de mașinuță, iar recent am primit una cadou: Candycar W812. O mașinuță break, în culoarea turcoaz.

Eu am găsit-o pe catenlunsinstele.ro, unde este disponibilă o gamă destul de variată de mașinuțe Candylab. Prețurile pleacă de la 59 de lei și variază, din câte am observat, în funcție de colecție, de modelul caroseriei și de dimensiune.

Mie îmi place pentru aerul retro, pentru simplitate și pentru că sunt realizate din lemn.

Cu siguranță colecția se va mări cândva, însă modelul la care visez momentan este dubița unicorn, realizată în ediție limitată:

“This toy car is cute, but not edible. It’s made of real wood and cast aluminium.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: